Felső-Mátrai Általános Iskola
Bérmálkozás
Megjelent: 2008. április 25.

A bérmálás egy olyan szentség, amelyben a megkeresztelt megkapja a Szentlélek ajándékát, erőt és küldetést kap, hogy Krisztus élő tanúja legyen az Egyházban és a világban.

A bérmálásban részesülők elkötelezik magukat az egyházi közösségben való életre, az egyház egységének ápolására, az egyházi elöljárók iránti hűségre, valamint az egyházi közösség jelenlétében újítják meg a bérmálkozók a keresztségi ígéretüket és válnak ez által nagykorú kereszténnyé. A bérmaszülő kötelessége az, hogy a megbérmáltat a keresztény életben szóval és példájával segítse. A bérmálás szentségét általában a püspök szolgáltatja ki, azonban annak megbízásából bármelyik felszentelt pap bérmálhat.

2008. június 8-án, a délután 4 órai ünnepi szentmisén 22 fiatal számára szolgáltatják ki a bérmálás szentségét.

Adja Isten, hogy bérmálkozó fiataljaink úgy éljék meg ezt a szentséget, hogy erőt és bátorítást merítsenek a jézusi életútjukhoz! Vezesse őket a Szentlélek az igazi, Krisztusban való nagykorúságra!


<<<<<<< article_fulltext.tmpl

=======
>>>>>>> 1.6
Hírlevél-feliratkozás
Szavazás

Szerettek iskolába járni?

  • Igen
  • Nem
  • Mi az, hogy iskola?
Minden jog fenntartva. Felsõ-Mátrai Zakupszki László Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda. 2008. Az anyagok másolásához, a forrás és hivatkozási link feltüntetése esetén hozzájárulunk.