Felső-Mátrai Általános Iskola

Irány a nádas!

A tanév vége-eleje
NYÁR 2009
Megjelent: 2009. szeptember 10.

Az Öregfánál

A cím tudom kissé talányos, de a nyár az iskolások részére a tanév végét jelenti, viszont ahogy a nyár vége közeleg, bizony az új tanév kezdetének tudata is ott lebeg a diákok fejében.

A nyár folyamán a gyermekek négy iskolai szervezésű programon is résztvehettek:

  • Az alsósok és az őtődik osztály Sarudon táborozhatott
  • Két hetedikes Szlovákiában táborozhatott
  • Hároman Csillebércen "Okosodó tábor"-ban volt
  • A nyolocadik osztály pedig négy napos balatonföldvári búcsúkiránduláson vett részt Peti bácsi vezetésével.

Az alábbiakban a sarudi tábor vezetőjének, Judit néninek rövid beszámolóját közlöm:

Sarud 2009. július 20.-24.     

A nyári sarudi táborban 1.-5. osztályos tanulók vettek részt.

Jártunk a kiskörei víztározónál, ahol láthattuk a Tisza-tavat az élő Tiszával összekötő vízlépcsőt. Megismertük a hajók átzsilipeléssének folyamatát.

Jártunk Poroszlón, ahol a rövid hajózás nagyon nagy élmény volt, majd a tanösvényt végigjárva megismerkedtünk a Tisza-tó növény- és állatvilágával, a kilátóból pedig gyönyörű látványt nyújtott a tó.

Lovaskocsin a Hortobágyon

Az egész napos kirándulás Tiszaörvényben kezdődött, ahol szintén hajózhattunk, majd a tanösvényt végigjárva szebbnél szebb látványban volt részünk. Csodaszép növényekben és állatokban gyönyörködhettünk és a környezet bámulatosan szép volt!

A Hortobágyon a délibáb mellett a pusztakocsikázás nyújtotta a legnagyobb élményt, melynek során, sok szabadon élő állatot és csikósbemutatót is láthattunk. A puszta ötös valamennyiünket lenyűgözött.

Természetesen a Tisza-tó vize minden nap hűsített minket a forró nyári napokon és felüdülést nyújtott a játékos programok között.

A Tisza közepén


<<<<<<< article_fulltext.tmpl

=======
>>>>>>> 1.6
Hírlevél-feliratkozás
Szavazás

Szerettek iskolába járni?

  • Igen
  • Nem
  • Mi az, hogy iskola?
Minden jog fenntartva. Felsõ-Mátrai Zakupszki László Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda. 2008. Az anyagok másolásához, a forrás és hivatkozási link feltüntetése esetén hozzájárulunk.