Felső-Mátrai Általános Iskola
Iskolánk életébõl
A cik a "Mátrai Képek" címû helyi idõszakos kiadvány legutóbbi számában jelent meg
Megjelent: 2010. január 04.

KOMPETNCIA ALAPÚ OKTATÁS BEVEZETÉSE

A társadalom szinte minden területén újabb kihívásokkal kell szembenézniük az embereknek. Így van ez a közoktatásban is. Új, folyamatosan bõvülõ és változó oktatási tartalmakat megújult oktatási módszerekkel kell megtanítaniuk a pedagógusoknak, illetve megtanulniuk a diákoknak. Ez a változás nagy feladat elé állítja az oktatási intézményeket, hiszen a pedagógusoknak új tanítási eljárásokkal kell megismerkedniük, s a régi jó falitábla és kréta pedig már nem elegendõ tanári segédlet. Ma már az informatikai eszközök nem nélkülözhetõk az oktatásból sem. Ahhoz, hogy településünk oktatási intézménye se maradjon le az elvárásoktól, a fenntartó önkormányzat az év elején nyújtotta be pályázatát az óvodában és iskolában bevezetésre kerülõ kompetencia alapú oktatás támogatására kiírt TÁMOP pályázaton, amin 22 millió forintot nyertünk.

A Felsõ-Mátrai Zakupszky László Általános Iskola és Óvoda nevelõtestülete és a Szülõi Munkaközösség a támogatásáról biztosította az Önkormányzatot. A nevelõtestület minden tagja örömmel vállalta a program megvalósítását, így az intézmény valamennyi pedagógusa részt vesz az intézményi innovációban.

A pályázat keretében frissítjük meg a Pedagógiai programunkat, a pedagógusok több továbbképzésen vesznek részt, számtalan új, tanítást segítõ eszköz beszerzésére nyílik lehetõség. (j.k.)


<<<<<<< article_fulltext.tmpl

=======
>>>>>>> 1.6
Hírlevél-feliratkozás
Szavazás

Szerettek iskolába járni?

  • Igen
  • Nem
  • Mi az, hogy iskola?
Minden jog fenntartva. Felsõ-Mátrai Zakupszki László Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda. 2008. Az anyagok másolásához, a forrás és hivatkozási link feltüntetése esetén hozzájárulunk.