Felső-Mátrai Általános Iskola

Ajándékok és ajándékozók

Minden tanuló laptopot kapott
Megjelent: 2010. október 29.

Államtitkár asszony érkezése

Tegnap, október 28-án iskolánkba magas rangú vendégek  érkeztek. Nem jöttek üres kézzel. Kovács Tamás, az Opel Magyarország ügyvezetõ igazgatója, valamint Dr. Hoffmann Rózsa államtitkár asszony 32 laptopott hozott ajándékba iskolánk tanulói részére.

 

Tegnap, október 28-án iskolánkba magas rangú vendégek  érkeztek. Nem jöttek üres kézzel. Kovács Tamás, az Opel Magyarország ügyvezetõ igazgatója, valamint Dr. Hoffmann Rózsa államtitkár asszony 32 laptopott hozott ajándékba iskolánk tanulói részére. Az ünnepségen három borsodi település Nagyrozvágy, Sáta és Vizsoly) iskolája is kapott az Opel cég által felajánlott számítógépekbõl.

Kovács Tamás elmondta: „Az Opel közel húsz éve fontos és pozitív szereplõje a magyar gazdasági és társadalmi életnek. A társadalmi szerepvállalás kezdettõl fogva az Opel filozófiájának egyik meghatározó eleme. Ennek a szerepvállalásnak egy fontos állomása, amikor az Opel Magyarország 120 számítógépet gépet, - ebbõl 99 laptopot - adományoz a rászoruló iskoláknak. Külön öröm, hogy gyerekeknek, illetve az õket oktató, nevelõ pedagógusoknak segíthetünk.

Dr. Hoffman Rózsa a tárca oktatásért felelõs államtitkára, elmondta, egyfajta kiegyenlítõ szerepe van az adományozásnak, mindenben igyekeznek felzárkóztatni a kisiskolákat jelenünk követelményeihez, amiben nagy segítséget adnak a mecénások, a vállalkozások.

 

A várakozás pillanatai

[9_180] computer 03

– Köszönet illeti azokat a segítõket, akik nem telepednek a felhalmozott gazdagságon, belátják, hogy adni kell a rászorultaknak.

Az oktatásért felelõs államtitkár hangsúlyozta: nem véletlen a helyszín. Az elsõ bencések 996-ban Szent Márton hegyén alapították meg az elsõ iskolát, így a hegy a tudás, a felkapaszkodás szimbóluma lett. Emellett fontos megjegyezni azt is, hogy a mátraszentimrei intézmény azért is különös, mert egy több nemzetiségû iskola, ahol nem csak magyar nemzetiségû gyererekek tanulnak.

A mi ünnepségünkkel egy idõben az Opel Magyarország munkatársai Budapesten a Baptista Szeretetszolgálatnak adtak át további 70 darab számítógépet, amelyek - a Szeretetszolgálat segítségével - a vörös iszap által sújtott devecseri térség iskoláihoz és intézményeihez jutnak el.

A 32 db laptop hivatalos átvétele


<<<<<<< article_fulltext.tmpl

=======
>>>>>>> 1.6
Hírlevél-feliratkozás
Szavazás

Szerettek iskolába járni?

  • Igen
  • Nem
  • Mi az, hogy iskola?
Minden jog fenntartva. Felsõ-Mátrai Zakupszki László Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda. 2008. Az anyagok másolásához, a forrás és hivatkozási link feltüntetése esetén hozzájárulunk.